Mož z imenom Ove

4,7
(75)
Žanrdružbeni roman, humoristični roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Uroš Kalčič
Ključne besede Starejši ljudje
Število strani

398

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Mož z imenom Ove ni senilen star prdec.

Mož z imenom Ove je star 59 let. Vozi modrega saaba. Vsako jutro vstane točno tri četrt na šest in gre na obhod soseske. Preveri vsebino kontejnerjev za ločeno zbiranje odpadkov in pospravi v kolesarnico napačno parkirana kolesa. Zapiše si tudi registrske številke vseh avtomobilov, parkiranih na štiriindvajseturnem parkirišču in opozarja kršitelje. Mož z imenom Ove si želi umreti. Praznina, ki jo je za seboj pustila umrla žena Sonja, je zanj prevelika. V hišo nasproti njegove se priselijo novi sosedje, ki mu nikakor ne pustijo izpeljati načrta, po katerem naj bi umrl. Nakopljejo mu celo skrb za potepuškega mačka. Mož z imenom Ove je zgodba, začinjena s pravim kančkom skandinavskega humorja.

Glej tudi:

Sonja je nekoč rekla, da če hočeš razumeti človeka, kakršna sta Ove in Rune, moraš vedeti, da sta to moža, ki sta se znašla ujeta v napačnem času. Moža, ki sta potrebovala od življenja samo nekaj preprostih reči, je rekla. Streho nad glavo, mirno ulico, pravo znamko avtomobila in zvesto ženičko. Službo, v kateri opravljaš primerno delo. Hišo, v kateri se v rednih časovnih razmikih to in ono pokvari, tako da imaš vselej kaj početi.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mož z imenom Ove.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 244
Komentarji: 0
Število ocen: 75
Želi prebrati: 64
Trenutno bere: 3
Je prebralo: 141

Dela avtorja