Marlowska detektivska druščina

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2023
Založba
Prevod Ana Toman Fabjan
Ključne besede Starejši ljudje, Umori
Število strani

367

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nekoliko ekscentrična samotarka Judith Potts jesen življenja preživlja v rojstnem Marlowu, čas pa si krajša s sestavljanjem križank za lokalne časopise. Zvečer si, tako kot že mnogokrat, privošči osvežilno plavanje v Temzi. Prestraši jo krik in pok strelnega orožja. Prepričana je, da je njen sosed, Stefan Dunwoody, lastnik marlowske galerije, v težavah. Kot vestna občanka pokliče na pomoč policijo, a ta sprva ne najde nič sumljivega. Judith ne preostane drugega, kot da se sama poda na raziskovanje, pri tem pa ji bosta hote ali nehote pomagali duhovnikova žena Becks in samotarska sprehajalka psov Suzie. Tri neobičajne ženske se povežejo v nenavadno preiskovalno ekipo, ki pomaga uradni kriminalistki, pri tem pa se spletejo nevidne nitke prijateljstva.
Napeta, intelektualna kriminalka britanskega pisatelja in scenarista, nas v slogu Agathe Christie pripelje do presenetljivega konca. Držimo pesti, da bomo lahko nabrušeno Judith in njeni pomočnici srečali še v drugi detektivki iz serije.

Glej tudi:

Segla je po tabličnem računalniku. Napravo je sovražila. Uporabljala jo je le za fotografiranje križank, ki jih je nato poslala urednikom ugankarskih rubrik v revijah in časopisih. Zazrla se je v zaslon. Trmoglava naprava se ni odklenila, ker ni prepoznala njenega obraza. Judith je zagodrnjala. Še eno poleno pod noge ženskam v zrelih letih. Sodobni svet se je komajda zmenil zanjo, celo računalnik ji je sporočal, da je le bleda senca same sebe. A vendar s tehnologijo ne gre zobati češenj, se je naučila v nezgodi, v katero sta bila vpletena jagodno rdeč iMac in prekratek električni kabel. Zgodba se je končala v ambulanti za nujno medicinsko pomoč.
Str. 19

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Marlowska detektivska druščina.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 76
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi