Počitniška hišica

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaIzola, 2021
Založba
Prevod Mateja Malnar Štembal
Ključne besede Medgeneracijski odnosi, Ločitev, Priložnosti, Starejši ljudje, razočaranje, življenjske preizkušnje, Ljubezen, Prijateljstvo
Število strani

324

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Počitniška hišica je zgodba o dveh ženskah različnih generacij, ki se vsaka po svoje soočata z razočaranji in bolečino v svojem življenju. Lily, ki še vedno žaluje za svojo mamo, se z možem preseli v Atlanto, tam pa naenkrat ostane sama, brez službe in strehe nad glavo. Ko si poskuša na novo urediti življenje v popolnoma neznanem okolju, po naključju zagleda oglas za službo frizerke v naselju upokojencev Varen pristan. Tam sreča Rose, na videz zadržano in hladno lastnico naselja, ki se zagrenjena izogiba vsakemu druženju in drži vse okrog sebe na varni razdalji, da ne bi bila znova prizadeta. Kljub pomislekom in proti pričakovanjem začuti stisko mlade ženske, ki potrebuje službo in stanovanje, zato se ji odloči dati možnost za nov začetek. Med njima se počasi splete posebna vez, obe pa sčasoma data priložnost novim prijateljstvom, ljubezni in spoznata, da lahko ne glede na to, kako star ali mlad si, začneš znova.

“Lily?” je vprašala Rose. “Si še tam?”
“Tukaj sem.”
Med njima je zavladala tišina, dokler Rose ni ponovno spregovorila. “Izdala ti bom malo skrivnost. Včasih je prvi korak najtežji. Potem je samo še lažje.”

Str. 59

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Počitniška hišica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 58
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja