Babica vas pozdravlja in se opravičuje

4,6
(34)
Žanrdružbeni roman, humoristični roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Danni Stražar
Ključne besede Pravljice, Otroštvo, Prijateljstvo, Smrt, Junaki
Število strani

428

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vsi sedemletniki si zaslužijo superjunake. In čisto svoj pravljični svet.

Elsa je skoraj osem let stara deklica. Za svoja leta je zelo zrela, kar pa je, kot pravijo odrasli, samo drug izraz za “strašansko težavna za svoja leta”. Skupaj s pisano druščino sosedov živi v skupnosti najemniških stanovanj. Z babico, svojo superjunakinjo, se skupaj podajata v pravljično deželo Miamas. Kljub svoji modrosti in branju veliko kakovostne literature (Harryja Potterja in stripov o Supermanu ter Možeh X) pa po babičini smrti Elsa ugotovi, da še marsičesa ne ve. Babica jo namreč pred smrtjo pošlje na lov na zaklad, ki deklico skozi spoznavanje življenjskih zgodb sosedov, mame in babice vodi po poti odraščanja. In do ugotovitve, da najboljše pravljice niso nikoli popolnoma resnične in nikoli popolnoma izmišljene. Topel in z obilico humorja napisan roman avtorja Moža z imenom Ove nam prepričljivo prikaže svet, kot ga vidi sedemletna deklica, ki si okolico, ljudi in dogodke osmišlja s pomočjo babičinega pravljičnega sveta.

Glej tudi:

“Babica vsako noč Elso odpelje v Miamas. Tam so Elso povišali v vitezinjo. Tam sme jahati na oblakastih živalih in ima svoj meč, in odkar hodi tja, je nikoli več ni strah spati same. Kajti v Miamasu nihče ne reče, da dekleta ne smejo vstopiti v viteški red; tam gore segajo do neba, taborni ognji nikoli ne ugasnejo in nobena pametnjakovička ti ne poskuša raztrgati šala z emblemom Gryfondoma.

Babica tudi pravi, da v Miamasu nihče ne zapira vrat, kadar gre na stranišče.” (str. 23)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Babica vas pozdravlja in se opravičuje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 135
Komentarji: 0
Število ocen: 34
Želi prebrati: 55
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 73

Dela avtorja