Strel v prazno

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Jerca Kos
Ključne besede Starejši ljudje, Starostniki, Umori
Število strani

411

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga je del serije: Četrtkov klub za umore
Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Umor novinarke, stari znanci in ljubezenske težave

Richard Osman je bralce po vsem svetu nasmejal s prigodami štirih starostnikov v stanovanjskem naselju Sončni gaj. Strel v prazno je njegov tretji roman v seriji Četrtkov klub za umore. Elizabeth, Ron, Joyce in Ibrahim se vsak četrtek srečujejo v sobi za sestavljanke in se pogovarjajo o različnih zastaranih primerih. Tokrat se lotijo razreševanja starega umora televizijske novinarke Bethany Waites. V avtomobilu naj bi zletela s pečine, a njenega trupla niso nikoli našli. S svojo prikupno iznajdljivostjo člani Četrtkovega kluba za umore pri razvozlavanju primera med drugim spoznajo nekatere slavne televizijske osebnosti. Nergavi Ron se zaljubi v maskerko Pauline, Joyce je navdušena nad šarmantnim voditeljem Mikom Waghornom, Bogdan, prijatelj četverice, pa popolnoma izgubi glavo zaradi policistke Donne De Freitas. A ljubezen ni edino, kar povzroča tegobe prebivalcem Sončnega gaja. Elizabeth, bivša vohunka, začne prejemati čudna sporočila in celo naročilo za umor starega znanca Viktorja. Napete akcije in humornih prigod ne manjka. Zdi se, da je Richard Osman, britanski televizijski voditelj, režiser in komik odkril pravi recept za humorne kriminalne romane, ki razbijajo mite o starejših. Prav zato so postali takšne svetovne knjižne uspešnice.

Začuti, kako ji razbija srce. Zadnje čase je bilo v naselju vse preveč mirno. Upokojeni optometrist se je z mopedom zaletel v drevo in izbruhnil je prepir zaradi steklenic za mleko, druge zabave pa ni bilo. Z umirjenim življenjem sicer ni nič narobe, ampak zdaj, ko jih čaka preiskava umora in vsak dan prejema grozeča sporočila, se zave, kako je pogrešala vznemirjenje. (str. 42)

(str. 42)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Strel v prazno.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 143
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja