Moževa skrivnost

Žanrdružbeni roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2014
Založba
Ključne besede Odnosi, Skrivnost, Ljubezen, Umori
Število strani

414

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Cecilia naključno najde pismo svojega moža Jean-Paula, ki je naslovljeno na njeno ime s pripisom: »Naj odpre samo v primeru moje smrti«. Muči jo radovednost, a ker je njen mož na poslovni poti in jo po telefonu prosi, da naj ne odpira pisma, mu ugodi. Mož se predčasno vrne, a noben ne omenja pisma, dokler je mož po ljubljenju ne vpraša ali ga je odprla. Ker tega ni storila, ji zatrjuje, da v njem ni nič posebnega napisano in zadevo odpravi navidezno brezbrižno. Ponoči pa se Cecilia zbudi in sliši, da Jean-Paul brska po podstrešju, da bi našel pismo. Cecilia ga je spravila v mapo, kjer shranjuje oporoke in medtem, ko je mož na podstrešju, prebere pismo. Tisto kar izve, je šokantno in lahko spremeni življenja njene družine in ostalih prebivalcev mesteca, v katerem živijo. Svojega moža ljubi, zaradi svojih hčera želi, da skrivnost ostane med njima, vendar ne ve ali lahko svoje življenje nadaljuje tako kot je potekalo prej.

Cecilia je še enkrat zaklela in se podrgnila po glavi, ki jo je res bolela. Pogledala je škatle in videla, da so vse za finančna leta v osemdesetih. Goro računov je začela basati v eno od škatel in v oči jo je zbodlo njeno ime na beli pisemski ovojnici.
Vzela jo je v roke in videla, da je pisava John-Paulova.
Pisalo je:
Za mojo ženo, Cecilio Fitzpatrick
Naj odpre samo v primeru moje smrti
Glasno se je zasmejala in nenadoma utihnila, kot da se je na zabavi zasmejala nečemu, kar je nekdo rekel, potem pa dojela, da sploh ni bila šala, temveč nekaj resnega.
Še enkrat je prebrala – Za mojo ženo, Cecilio Fitzpatrick – in za trenutek ji je postalo nenavadno vroče, kot da bi ji bilo nerodno. Zanj in zanjo? Ni bila prepričana. Bilo je, kot da je naletela na nekaj sramotnega, kot da bi ga zalotila pri masturbiranju pod prho. (Miriam Openheimer je Douga zalotila pri masturbiranju pod prho. Grozljivo je, da so zdaj vsi to vedeli, ampak pri drugem kozarcu penine iz Miriam skrivnosti kar vrejo, in ko so enkrat vedeli za to, niso mogli nikoli več ne vedeti.) (str. 25)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moževa skrivnost.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 17

Dela avtorja