Slepa pega

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2022
Založba
Prevod Jure Potokar
Ključne besede Maščevanje, Prijateljstvo, Umori, Zloraba
Število strani

120

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ali res nisi opazila?

Četrti roman Paule Hawkins nas preseneti s svojo dolžino. A je avtorica, ki se je pred leti iz Zimbabveja preselila v London, na le malo več kot 100 straneh spretno zapletla primer. Jake, Ryan in Edie so najboljši prijatelji. Ker sta se Jake in Edie poročila je njihovo prijateljstvo ubralo bolj hladne note. Mlada zakonca sta se naselila v odmaknjeno, zastarelo vilo, Ryan pa je nadaljeval s svojim udobnim in uspešnim življenjem. Nekega večera pa mu je Edie poslala telefonsko sporočilo, da ne zdrži več. Edie se je čez noč preselila k Ryanu in zdelo se ji je, da se v njej do njega prebujajo prikrita čustva. Morda bi se iz njih kaj razvilo, če ne bi Jake umrl. Sredi njegove vile ga je v mlaki krvi našel Ryan. Ga je najboljši prijatelj tudi umoril? Edie se ne želi preseliti nazaj v moževo vilo, a ji drugega ne preostane. Obdana s čermi in morjem tolažbo išče v teku, pri katerem se ji večkrat pridruži Lara. A na tej ženski je nekaj neprijetnega? Edie je na neljubi pripetljaj iz preteklosti popolnoma pozabila, a takratna žrtev ni!

Edie je v želodcu občutila praznino, slabost. Prihulila se je in trdno zaprla oči. V mislih je videla kamero. Slišala je Ryanov tihi proseči glas. Louise trdi, da sva jo napadla, da sva ji nekaj naredila. Hude težave bi lahko imela. Videla je Jakea, ki je odvračal obraz od nje. Vsi so bili pijani. Pili so, še preden so prišli na zabavo. Edie je iz domače omarice s pijačo sunila steklenico vodke. (str. 100)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Slepa pega.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 147
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Dela avtorja