Čmrljev žleb

Žanrkriminalni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaNovo mesto, 2022
Založba
Ključne besede Družinske skrivnosti, Preteklost, Družinska podjetja, Denacionalizacija, Umori
Število strani

228

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vsemogočna Vida

Gorska vasica Strmčnik živi s turizmom. Tudi izven zimske sezone je kraj oddiha za mnoge zahtevne goste. Zdaj je zima in sezona smučanja je v polnem teku. Najboljši hotel v vasi, poimenovan po družini Flajs, je polno zaseden. Njegova lastnica je Vera, ki si je nepremičnino pridobila z denacionalizacijo. Najbolj podjetni so se namreč, ne glede na to na katero stran zgodovine so nekoč spadali, znašli, se postavili zase in znajo zaslužiti. Vse teče gladko, prebivalci Strmčnika dihajo s turizmom. Potem pa nekega dne pod snegom odkrijejo truplo. V vas prispe kriminalist. Vsi ga prepričujejo, da je moški, ki je pravzaprav mož Verine hčere, storil samomor, saj se je vdajal pijači in igram na srečo. Kriminalista seveda primer zanima, še bolj pa se posveča Vidini preteklosti. Zanima ga njena polpretekla zgodovina, zato brska po zabeležkah, dokumentih in zaslišuje člane Verine družine ter ostale prebivalce. Pisateljica nas skrbno vodi skozi preteklost in sedanjost družine, ki nekoč ne bo imela več potomcev. A to Vere ne skrbi. Kot je ne skrbi kriminalist. Ona je že in bo še uredila stvari tako, da bo prav.
Agata Tomažič je znana slovenska pisateljica, prevajalka in tudi novinarka, ki se je nemara najbolj spomnite po zbirki zgodb z naslovom Česar ne morem povedati frizerki. Piše tudi romane in potopise.

Glej tudi:

Vera se je s kotičkom očesa ozrla k trezorju, nekako tako kot se v trenutkih težkih preizkušenj vernik ozira h Kristusu na razpelu in ga prosi za pomoč. Potem je svoj pogled usmerila v Obrha in mu v eni sapi, brez premorov in kot da tečnemu gostu jadrno servira krožnik z zrezkom, na katerega je prej izdatno pljunila, povedala: Enigme, dragi moj inšpektor, so del življenja. Tudi v moji stroki, v gradbeništvu, obstajajo.
(str. 186)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Čmrljev žleb.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 79
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja