Čas lepih žensk

Žanrmoderni sinkretični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Ključne besede Ljubezen, Družba, Ženske, Hoja, življenjske preizkušnje
Število strani

215

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

»Knjiga je lepa ženska«

Slovenski pesnik, pisatelj, kritik, kolumnist in prevajalec Jurij Hudolin ima rad ljudi, še posebej ženske, zato je o njih napisal roman. V Času lepih žensk je protagonist Oskar Aracki, samohodec, ki bralcem odpira poglede na svoj intimni svet in na družbeno-politične dogodke. Preživlja se z oddajanjem podedovanih stanovanj in lokala, živi pa za trenutke z ljubkimi ženskami, s katerimi se druži in po katerih hrepeni. Čas, ki ga preživi z ženskami, mu je v veselje in radost, čeprav ni vedno vse sladko kot med in se ne konča tako, kot morda pričakuje. A, kot pravi sam: »Noben uspeh ni, če ne spelješ zadev do konca brez težav, ki ti zaznamujejo življenje.« Ves čas je na poti, razpet med Ljubljano in Grupijo, in na preži za novimi dogodivščinami. Prvoosebni pripovedovalec zgodbo podaja prepričljivo, liki so dovršeni, podobe opisane slikovito, humor pripomore k sproščenemu vzdušju. Roman je berljiv in napisan subtilno.

Glej tudi:

S knjigo se da storiti marsikaj, in kdor misli, da ne odrešuje, da ne potencira upanja, ta se je zmotil. Knjiga je lepa ženska, privlačno pa jo dela dejstvo, da ne veš, kaj te v njej čaka; knjiga sama potuje po svetu in ima svoje življenje, človeka pa je treba že od malih nog učiti, da se rodiš in umreš sam. Kakor knjiga.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Čas lepih žensk.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 39
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja

Faruk Šehić, Uroš Zupan, Jasmin B. Frelih, Andrej Nikolaidis, Davorin Lenko, Dragan Velikić, Jurij Hudolin, Suzana Tratnik, Peter Semolič, Ana Pepelnik, Tina Vrščaj, Jure Jakob, Ana Schnabl, Tatjana Gromača

Antologija tesnobe