Žanresej
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Urban Vovk
Ključne besede Duševno zdravje, Strah, Tesnoba, Duševne bolezni
Število strani

136

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

V sodobni družbi je med nami ogromno ljudi, ki se spopadajo z različnimi strahovi, fobijami in tesnobami. Nekateri imajo uradno postavljeno diagnozo, drugi se enkrat ali večkrat v življenju srečajo z občutki panike, pomanjkanjem zraka, občutkom, da bodo izgubili zavest. Urednica Dijana Matković je k pisanju, o tej še vedno tabu temi, povabila slovenske in tuje avtorje, ki so mesečno pisali za revijo LUD Literatura. Eseje so prispevali: Jasmin B. Frelih, Tatjana Gromača, Jurij Hudolin, Jure Jakob, Davorin Lenko, Andrej Nikolaidis, Ana Pepelnik, Ana Schnabl, Peter Semolič, Faruk Šehić, Suzana Tratnik, Dragan Velikić, Tina Vrščaj in Uroš Zupan.

Glej tudi:

“Za tesnobo sem izvedel relativno pozno. V krajih in časih, kjer sem in ko sem odraščal, ljudje niso poznali tesnobe. Vsaj ne spomnim se, da bi kdaj kdo rekel: “Danes se počutim pa še posebej tesnobno.” Ne govorim o nekih daljnih krajih in davnih časih, ampak o vasi, od centra Ljubljane oddaljeni dobrih deset kilometrov, in o sedemdesetih letih minulega stoletja. Toda to je bil vendarle drugačen svet, drugačen čas. Svet kmečko-delavskega porekla in nazorov. In tesnoba se mu je izogibala, kot da bi bila preveč metafizična za to, da bi se lahko naselila v prsi in želodce takratnih in tamkajšnjih ljudi.”
(str. 88)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Antologija tesnobe.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 41
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 4

Dela avtorja