Ingrid Rosenfeld

Žanrdružbeni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2012
Založba
Število strani

187

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Življenjska zgodba o nekoliko neobičajni ženski, ki svoje zatočišče najde v literaturi

Kdo je Ingrid Rosenfeld? Lepa mlada ženska, širokih obzorij. Je profesorica slovenščine in največja ljubezen v njenem življenju so knjige. Tako zelo je zatopljena v literaturo, da do poznih dvajsetih ne posveča nobene pozornosti nasprotnemu spolu, čeprav jo moški obletavajo. Potem pa ugotovi, da vstopa v razmerja s starejšimi in nasilnimi moškimi, kar sama vidi kot posledico tega, da je odraščala v družini brez očeta. Kot protiutež nemirnim ljubeznim delujejo pomirjujoči pogovori z materjo, ki je h kruhu spravila osem otrok in vdano sprejela vse kar ji je življenje naložilo.

Glej tudi:

Pogrešala je, da bi jo kdo pobožal po svileno krhki koži, jo poljubil in jo nemara nataknil, prodrl v njo s štrlečo aparaturico, toda vedela je, da ne bo obupala, saj so jo pred tem varovale knjige. Knjige ji sicer niso mogle nadomestiti vsega, toda segale so tja, kamor ni moglo nič drugega. Preden je ugasnila, je začel padati dež, padal je navpično in ostro, kakor v svinčenih kapljah, in preden se je veriga trenutkov razklenila v tišino in preden se je čas ustavil, se je vpraševala zakaj? zakaj? zakaj? – odmev, ob katerem se je dotlej zlomila vsa znanost in logika in filozofija in… nebo je bobnelo in korakalo z ogromnimi tipalkami po žogi zemlje.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ingrid Rosenfeld.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja

Faruk Šehić, Uroš Zupan, Jasmin B. Frelih, Andrej Nikolaidis, Davorin Lenko, Dragan Velikić, Jurij Hudolin, Suzana Tratnik, Peter Semolič, Ana Pepelnik, Tina Vrščaj, Jure Jakob, Ana Schnabl, Tatjana Gromača

Antologija tesnobe