Divja tišina

Žanravtobiografski roman, potopisni roman, spomini
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaPreserje, 2021
Založba
Prevod Jolanda Blokar
Ključne besede Hoja, Islandija, Doživljanje bolezni, Narava, Zakonci, Anglija, Samospoznavanje
Število strani

340

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Raynor in Morth se vrneta s poti prežeta s soljo. Kaj pa potem?

Verjetno vse, ki ste prebrali Prežeto s soljo zanima, kako živita Raynor in Moth sedaj. V dolgih mesecih sobivanja z naravo sta si na peš poti pozdravila dušo in telo. Vrnitev v normalno življenje je bila za njiju vse prej kot lahka. Mothova neozdravljiva možganska bolezen CGBD začne kmalu kazati zobe. Raynor opazi, da mož izgublja spomine na njuno prehojeno pot, zato mu kot darilo za rojstni dan napiše knjigo in jo zveže s trakom. Kasneje se opogumi in rokopis pošlje založbi, ki se knjigo odloči izdati. Knjigo je prebral tudi Sam, ki zakoncema ponudi zapuščeno kmetijo. Nekoč so na njej pridelovali jabolčnik, sedaj pa sadovnjake preraščata visoka trava in robidovje, kamnita hiša je polna plesni, hlev je poln smeti. Raynor je prepričana, da sta narava in gibanje na svežem zraku najboljša zdravnika, zato zgrabi priložnost. Zakonca kmetiji in sebi vdahneta novo življenje. Naredita pa še eno noro stvar: skupaj s prijateljema se konec poletja odpravita na pohod po divji Islandiji. Sredi divje tišine spoznata, da sta na pravi poti.

Pot me je vabila s fosili in zemeljskimi plazovi, belimi in rdečimi pečinami na mirnejši, mehkejši kraj. Stala sem v vetru, ki ni bil več neusmiljeni atlantski vihar, temveč je postal tišji veter z juga. Nič več me ni potiskal in silil naprej, temveč me je vodil z mehko roko. Moth je bil na poti zraven mene, krepkejši, vzdržljivejši, nahrbtnik je dvigoval brez pomoči in gledal je naprej, ne nazaj.
(str. 132)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Divja tišina.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja