Proti vetru

Žanrdružbenokritični roman
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2011
Založba
Prevod Tina Malič
Ključne besede Družbeni položaj, Imigranti, Ženske
Število strani

211

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ženskam na Zelenortskih otokih tudi v sodobnem času večinoma ni z rožicami postlano. Njihova izobrazba je po navadi pičla in morebitno nadaljnje šolanje le iluzija. A svojim sanjam trmasto sledi glavna junakinja romana španske pisateljice in novinarke. Mlado dekle brez staršev se po nekaj letih udinjanja kot brezpravna hišna pomočnica opogumi in se odpravi čez morje na Portugalsko. V Lizboni se spoprijatelji z moderno, emancipirano mlado žensko, ki razsvetljuje ženske iz najrevnejših mestnih predelov in s podeželja. Nekega dne se zaljubi v priseljenca iz Angole. Življenje kljub trdemu delu nenadoma postane lepše, dokler seveda njen fant ne pokaže tudi svoje nasilne plati. Sreča ji je torej spet pokazala hrbet, a v njej je dovolj moči za nadaljnji boj. Roman, ki pretanjeno prikazuje življenje afriških priseljencev v Evropi, predvsem pa se osredotoča na položaj žensk, je upravičeno prejel pomembno špansko literarno nagrado Premio Planeta.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Proti vetru.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 61
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6