Županski kandidat Gams

Žanrsatirični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Ključne besede Humor, Volitve, Župani
Število strani

232

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Nagrade

1

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

NO MORE GAMES, JUST GAMS!

Župan bom in moje sanje bodo resničnost postale. Tako verjetno razmišljajo ljudje, ki se podajajo na županske volitve z za njih uresničljivimi idejami, s sanjami, ki jih kasnejša realnost mnogokrat oklesti, da od njih ostanejo brezbarvne črke na letakih s programi. Gams se poda v župansko igro s sanjami o dirkališču. Predvolilni čas je izprijena, velika igra odraslih, kjer so manire, čast, morala in odgovornost le postranski gledalci. Tudi Gams spozna, da je politika igra, katere ozadje v rokah trdno drži ego, želja po moči, vplivu. To spozna tudi Dejan, 32 letni brezposelnež, lenuh, luzer in priložnostni delavec, ki Gamsu vodi kampanjo. Ta mu gre tako dobro od rok, da kmalu postane tarča zavistnih nasprotnikov. Roman, nagrajen tudi z Modro ptico, se bere na dušek. Nasmihamo se pripetljajem nastopajočih oseb, že v naslednjem trenutku pa se zalotimo v resnem razmišljanju o smislu njihovih in naših življenj.

Spet sem pogorel na celi črti, a že isti trenutek, kako značilno, razvijal opravičilo za kapitulacijo. “Pravzaprav je to destruktivno ravnanje. Z mano kot vodjo kampanje nima nobene možnosti. Če bi se zgodil čudež in bi ga izvolili za župana, sem pa spet zmagal. Ni hudič, da avtomehanik v štirih letih ljudem ne bi zagabil politike in oblasti do tolikšne mere, da bi vsi postali anarhisti.”
(str. 33)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Županski kandidat Gams.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 26
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7