Zdaj sem te prišla

Žanrslikanica za odrasle in mladostnike
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaMurska Sobota, 2021
Založba
Ilustracije Anton Buzeti
Ključne besede Nezakonski otroci, Otroštvo, Podeželje, Preteklost
Število strani

43

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

1-2 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Ja, točno tako je bilo..."

»Tetica, jaz sem te zdaj prišla!« Vzklik, ki je iz ust deklice Micike odmeval že v Partljičevi zbirki spominskih črtic Hotel sem prijeti sonce. Zdaj sem te prišla pa je naslov njegove nove knjige, v kateri je izšla istoimenska črtica. Pripoved opisuje otroštvo avtorjeve matere in je izpovednega značaja, dopolnjena z izvirnimi ilustracijami, ki domiselno pospremijo tok vsebine in jo približajo tudi mlajšim bralcem. Je pa hkrati odraz preteklih časov in slika takratnih razmer ter družbe na slovenskem podeželju. Večkrat je svojo melodijo ubrala šiba, tihe otroške želje pa pogosto niso našle svojega mesta. So pa mesto zmeraj, kakor v vseh časih, našle sanje in upanje. In prav le-to je omogočilo boljše življenje deklici Miciki, ko je v neki temni noči pobegnila… Kam? Na bolje!

Micika je opazila, da z mamo nista kakor drugi ljudje. Zadnji sta smeli sesti k skupni mizi in prvi sta nehali jesti. Če je Micika hotela pobrati jabolko v sadovnjaku, je morala mama najprej vprašati gospodarja za dovoljenje, deklica pa je videla, da so drugi pobirali jabolka kar sami in se celo obmetavali z njimi. Potem je ugotovila, da je tako tudi zato, ker nima ateja. (str. 4)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zdaj sem te prišla.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 38
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi