Bridka ljubezen

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Katja Jeraj Valentinčič
Ključne besede Izguba otroka, Ljubezen, Prijateljstvo, Preteklost
Število strani

334

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ne sprašuj ga o preteklosti in si ne želi z njim prihodnosti!

Tate, študentka in medicinska sestra, se preseli k svojemu bratu Corbinu. Niti v sanjah si ni predstavljala, da njen brat živi v tako razkošni stolpnici. A pred vrati njegovega stanovanja spi neznanec, zdi se močno vinjen. Tate pokliče brata, ki jo prosi, da neznancu pomaga do kavča v njegovem stanovanju, kjer se naj naspi. To se Tate zdi zares čudno, a bratu ne ugovarja, hkrati pa se ji neznanec zdi simpatičen. Kasneje izve, da mu je ime Miles in je bratov sosed ter, kakor Corbin, tudi on pilot. Med Tate in Milesom se kmalu vzbudi privlačnost, ki se ji ne moreta upreti. A Miles Tate prosi, da ga ne sprašuje o preteklosti in ne pričakuje od njega prav nič več o spolnosti. A to je za Tate, študentko medicine v dvajsetih, velika preizkušnja. Čeprav Miles trdi, da do nje nič ne čuti, pa jo tu in tam poljubi na čelo, povabi jo k skupnemu nakupu zaves in jo na ta način vse bolj vleče k sebi. Tate se močno zaljubi, zato jo Miles prične odrivati od sebe. Tate tega ne more razumeti. A zdi se, da Milesov prijatelj Ian razume prav vse, pozna preteklost, ki jo avtorica postopoma razkriva bralcu, skrivnost, ki je Milesu vzela voljo do srečnega življenja. Morda pa lahko medsebojno zaupanje in podpora preženeta duhove preteklosti! Lahko jima uspe! Ameriška avtorica, ki je v zadnjem obdobju med bralci zelo priljubljena, je tudi tokrat postregla z zanimivo zgodbo, ki odstira zapletene odnose, ko gre za ljubezen in pomen travm iz preteklosti.

“Nočeš ljubiti prav mene ali nočeš izkusiti ljubezni na splošno?” Odmakne me od sebe, da me lahko gleda, medtem ko odgovarja na moje vprašanje. “Nikakršne ljubezni nočem, Tate. Sploh še kdaj. Tebe konkretno pa si samo … želim.” Zaradi tega odgovora se zaljubim vanj, ga zasovražim in spet vzljubim. Res sem nora. (str. 221)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Bridka ljubezen.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 155
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja