Poletje brez moških

4,6
(17)
Žanrdružbeni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaMaribor, 2013
Založba
Prevod Miriam Drev
Ključne besede Prevare, Ženske, Zakonsko življenje, Psihične travme
Število strani

202

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kako ženska srednjih let razrešuje hude bivanjske stiske, ob vsem pa ohrani smisel za humor

Mio, žensko sredi petdesetih, mož po tridesetih letih zakona zapusti zaradi dosti mlajše sodelavke. Mia doživi živčni zlom in pristane na psihiatriji. Po končanem zdravljenju najame hiško v rodnem kraju v Minnesoti zraven doma za starejše, kjer prebiva njena ovdovela mati. Sprejme vodenje poletne literarne šole za mlade. Miino življenje dobi nove dimenzije. Prijateljuje z materinimi ostarelimi, zanimivimi prijateljicami iz doma, razrešuje konflikte med muhastimi najstnicami iz literarnega krožka, pomaga mladi sosedi, ki se težko prebija z majhnima otrokoma in prepirljivim možem. Avtorici je sicer banalna zgodba o nezvestobi le izhodišče za odstiranje mnogih problemov sodobne družbe. Bridkosti staranja, adolescentske intrige, odnosi med spoloma, depresija in smrt so teme, s katerimi se pisateljica spopada samosvoje, inteligentno in sočutno, tudi z dobršno mero humorja. Hustvedtova je izjemno priljubljena v Ameriki, v Nemčiji ima celo status kultne pisateljice.

Glej tudi:

Do zakonske zveze ponavadi vodi tale postopek. Fant in dekle se srečata po naključju ali pa ju seznanijo namenoma, spogledata se, si izmenjata vljudnosti, potem pa gresta domov in sanjata drug o drugem. Ker je malo takšnega, kar bi odvračalo njuno pozornost ali se vmešavalo v njune misli, se počutita neprijetno, kadar sta ločena, in zatorej sklepata, da bosta skupaj srečna. Poročita se in odkrijeta vse tisto, kar jima je prej prikrivala izključno njuna prostovoljna slepota; življenje prebijeta v pričkanju in obdolžita naravo, da je okrutna.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poletje brez moških.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 48
Komentarji: 0
Število ocen: 17
Želi prebrati: 18
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Morda vam bo všeč tudi