Tako popolno

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Katja Jeraj Valentinčič
Ključne besede Krize, Ljubezen, Odnosi med spoloma, Prevare
Število strani

288

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pluj s tokom življenja

Colleen Hoover je s svojim prvencem prvič pritegnila pozornost leta 2012. Je mlada, nadobudna pisateljica družbenih romanov, katerih pisanje je »čustveno pretresljivo in popolnoma originalno« (Sara Shepar), z njihovo zgodbo pa v življenju bralcev pušča polno ljubezni in življenjskih nasvetov. Romana z naslovom Začne se z nama in konča se z nama sta se povzpela tudi na sam vrh seznama New York Times. Njena strast sta tudi glasba in poezija, ki ju v romanih ne manjka. V tokratni zgodbi avtorica spregovori o zakonski krizi mladega para, ki zaradi pozabljene obljube iz preteklosti lahko uniči njuno popolno ljubezen. Zgodba se odvija v dveh časovnih parametrih, ki istočasno razkrivata življenje Grahama in Quinn danes ter dogodke iz preteklosti, ki njun zakon počasi potiskajo na rob. In teh je veliko; Spomini, napake in skrivnosti. Skratka vse, kar bi ju lahko rešilo zakonske krize, je hkrati tudi vzrok njegovemu propadanju. Ali lahko pristna ljubezen premaga vse življenjske ovire? Tako popolno je roman ganljivih čustev, ki bralca popelje v miselno preizkušnjo kako nas težke življenjske situacije lahko nenamensko odrinejo stran od naših najbližjih. A dober odnos bomo lahko ohranili le takrat, ko se bomo svojih lastnih napak zavedali pravočasno in v odnosu do nas samih in naših bližnjih poiskali najboljše.

“Ko se vrnem v spalnico, zaprem kovček in potegnem zadrgo. Ko ga vlečem s postelje, mi pogled pade na leseno škatlo na spodnji polici. Takoj stopim tja in jo vzamem, potem jo odnesem na posteljo. Potresem ključavnico, vendar se ne zgane. Spomnim se, da je Graham ključ prilepil nanjo, da ga ne bi izgubila. Škatlo obrnem in z nohtom popraskam lepilni trak. Očitno bom končno le videla, kaj je v njej.”

str. 158

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tako popolno.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 362
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 7

Dela avtorja