Tok ljubezni

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Vesna Velkovrh-Bukilica
Ključne besede Družina, Ljubezen, Zakonsko življenje, Partnerski odnosi, Zaljubljenost, Zaupanje
Število strani

279

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Romantika na preizkušnji

Rabih in Kirsten se spoznata na delovnem mestu. Oba imata približno trideset let. Obema se zdi, da bi lahko po nekaj neuspelih zvezah ponovno poskusila srečo v partnerstvu. Po pomenkih in pogovorih sledijo zmenki in kmalu tudi skupno življenje. Ter seveda poroka. Ko prideta otroka, Ester Katrin in William, je njun zakon poln prepirov, tudi lepih in srečnih trenutkov je še nekaj. Pa vendarle oba čutita, da tako ne bo šlo več dolgo naprej, zato se odločita za obisk psihoterapevtke. Zdaj sta na poti razumevanja drug drugega. Ugotavljata, kaj je zaupanje, prijateljstvo, povezanost, katera čustva so tista, ki jima onemogočajo dostojno komunikacijo in obnašanje, predvsem pa se naučita pokazati in pripovedovati o svojih težavah, ranljivosti, strahovih, jezi.
Tok ljubezni je priporočeno brati pred (in med) zaljubljanjem, partnerstvom, poroko, otroki … Roman o Rahibu in Kirsten je lahko zgodba vsakega in vseh. Pospremljen je s pretanjeno avtorjevo filozofsko razlago medosebnih odnosov, razumevanja ene in druge strani, strahov, dejanj, vsega izrečenega in tistega neizrečenega, neizpovedanega, pričakovanj … Kaj je torej ljubezen?

Glej tudi:

Obhaja ju vrtoglava privrženost do vsega, kar sta skupaj zgradila: do svojega prepirljivega, zadirčnega, smeha polnega, trapastega, prelepega zakona, ki ga imata tako rada, ker je svojevrstno in tako boleče njun. Ponosna sta, da sta prišla tako daleč, da sta vztrajala, se znova in znova trudila razumeti medsebojne norosti, da sta sklepala in krpala vedno nove mirovne sporazume. Veliko bi bilo razlogov, da ne bi bila več skupaj. Raziti se bi bilo naravno, skorajda neizogibno; čuden, eksotičen dosežek je prav vztrajanje. Rabih in Kirsten sta privržena svoji verziji ljubezni – ljubezni, prekaljeni v neštetih bitkah, ljubezni, polni brazgotin.
(str. 275)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tok ljubezni.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 129
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8