Vse, vse

Žanrljubezenski roman, družbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Prevod Irena Duša Draž
Ključne besede Fantje, Mladostniki, Matere in hčere, Medosebni odnosi, Duševne motnje, Psihične travme, Dekleta, Avtoimunske bolezni
Število strani

318

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Osemnajstletna Madeline ima redko avtoimunsko bolezen CSID. Diha filtriran zrak sicer nepredušno zaprte hiše, katere ni zapustila še nikoli. Stik z zunanjim svetom ji predstavljata samo medicinska sestra Carla in mama. Nekega dne se v sosednjo hišo priseli družina in Madeline skozi okno ujame pogled fanta njenih let. Z Ollyjem si pričneta dopisovati preko spletne klepetalnice. Kaj kmalu obema samo takšen stik ne zadošča več in Carla brez vednosti mame spusti Ollyja v hišo. Sprva sta Madeline in Olly zaradi dekličinega ogroženega zdravja več metrov narazen, vendar metuljčki v trebuhu naredijo svoje…

Glej tudi:

Enkrat sem prebrala, da v povprečju zamenjamo vse svoje celice vsakih sedem let. Še neverjetneje: zgornji sloj kože zamenjamo vsaka dva tedna. Če bi se vse celice v telesu tako obnašale, bi bili nesmrtni. A nekatere celice, na primer tiste v možganih se ne obnavljajo. Starajo se, in s tem starajo nas.
Čez dva tedna se moja koža koža ne bo več spomnila Ollyjeve dlani na moji, v možganih pa bo ostal. Lahko imamo nesmrtnost ali spomin na dotik. Ne moremo imeti obojega.
(str. 131)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Vse, vse.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 135
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 15

Morda vam bo všeč tudi