Tašča

Žanrdružbeni roman, družinski roman (tudi rodbinski), psihološki roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2024
Založba
Prevod Luka Gortan
Ključne besede Matere in sinovi, Problemi, tašče, Družinski odnosi
Število strani

326

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Krivda

Odnosi tašče snahe od nekdaj veljajo za težavne, zapletene, o tem veliko razpravljajo eksperti za duševno zdravje, tudi nebroj šal je bilo povedanih na ta račun. Glavna protagonistka Asa, ženska v poznih petdesetih, po poklicu mediatorka, mati samohranilka, je sina Andreasa vzgojila v odprtega, družabnega fanta, s katerim se je vedno lepo razumela. Ko se Andreas zaljubi v Josefin, hčerko Asine najboljše prijateljice, pride do neljubih sprememb. Čeprav se Asa trudi, da bi z Josefin navezala pristen stik, pomagala, dekle odklanja bližino, po nepotrebnem konfliktu se še sin odmakne materi. Tudi po rojstvu vnučka Sama Asa ni zaželena, kaos medosebnih odnosov, ki ga diktira posesivna snaha, se poglablja, dokler ne pride do tragedije. Mojstrsko napisana družinska drama s psihološko dodelanimi značaji ter napetimi situacijami, kjer družinski člani vsak po svoje razrešujejo duševne stiske in iščejo potrditve, bo marsikateremu bralcu morda v pomoč za vzpostavljanje bolj strpnih družinskih razmerij.

Dražil me je in se smejal. Presenetljivo je bilo čutiti, da se je vrnil stari Andreas. Ali pa vsaj drobec. Spomin na to, kako drugačen je bil prej, pred zadnjimi nekaj meseci. Počasi, a zanesljivo sem se privadila na to novo, trdo verzijo Andreasa, tistega, ki se ni več hotel družiti z menoj in se je držal zase. Skoraj sem že pozabila, da je v njem tičal običajen fant. (str. 61)

Citati

(1)

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 143
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 2
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja