Razveza

Žanrdružbeni roman, psihološki roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Luka Gortan
Ključne besede Družinski odnosi, Krize, Odnosi med spoloma, Problemi, razveza, Razveza zakonske zveze, Zakonci
Število strani

365

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Če eden v družini trpi, trpijo vsi

V prvem delu knjige spoznamo življenje Bee, predvsem njene globoke misli in čustva. Bea je žena zdravnika in mama najstniških dvojčic. Ima prijetno službo, ureja dom in neprestano nadzira moža. V drugem delu spoznamo moža Niklasa in njegovo doživljanje. Ta ima naporno službo, na grbi ima večino družinskih financ. Zgodba se začne zapletati, ko se ta ne vrne domov. Njegovo praznino postopoma nadomesti mama hčerine prijateljice, Maria. Prijateljstvo počasi preide v ljubezen, saj je edina, ki ga zares razume in verjame vanj. Po dolgem času se spet počuti svobodno. Postopoma pa tudi Bea.
Razveza je imenitno napisan prvenec švedske avtorice, Moe Herngren. Je napeta in kompleksna drama o medsebojnih odnosih, kjer lahko spoznamo obe plati zgodbe.

Videti je, kot da je na robu solz in se pripravlja, da bo nekaj rekla, vendar Niklas ne prenese več niti besede. Ne prenese, da bi mu rekla, da to ni njegova krivda ali da bi nova kuhinja ali kavč izboljšala njuno življenje, da bi moral sprejeti službo, ki je sploh ne želi, samo zato, da bi ona lahko živela tako, kot si želi. Odšepa iz kuhinje, ne da bi počakal, da bi slišal, kaj ima za povedati. Zdaj potrebuje le eno, pobegniti mora, svež zrak potrebuje. Zdaj. Takoj. Drugače se bo zadušil. Odpravi se na ulico, in če mu gleženj ne bi žarel od bolečine, bi se najbrž podal v tek.

(str. 151)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Razveza.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 204
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja