Sviloprejka

4,4
(20)
Žanrdetektivski roman, kriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Nataša Müller
Ključne besede Založništvo, Umori, Pisateljstvo
Število strani

509

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

16-17 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko nekega dne k nekdanjem vojaku, po poškodbi noge pa zasebnemu detektivu Cormoranu Sriku pristopi ženska srednjih let in želi, da ji poišče in nazaj domov pripelje moža, razmeroma slavnega ekscentričnega pisatelja Owna Quina, jo ta sprejme predvsem iz sočutja. Primer, ki se najprej zdi preprost, se nevarno zaplete, ko Strike najde pisateljevo izmaličeno truplo – vse sledi pa vodijo k njegovemu novemu romanu, v katerem neprizanesljivo obračuna s svojimi stanovskimi kolegi … J. K. Rowling, znana po mladinskem ciklu fantazijskih romanov o Harry Potterju, je z drugim v ciklu kriminalnih romanov z detektivom Cormoranom Strikom dokazala, da je izvrstno podkovana v tudi žanru klasičnega detektivskega romana. Inteligentno napisan roman, obogaten s pretanjenim psihološkim orisom likov, ne bo dopustil, da vam koncentracija usahne niti za trenutek.

Striku se je med vožnjo, eno postajo pred pisarno Elizabeth Tassel (na kratkih vožnjah ni bil nikoli sproščen, temveč v stalni pripravljenosti, da prenese težo na umetno nogo, in se je bal padca) posvetilo, da mu Robin ni očitala, ker je prevzel Quinov primer. Seveda ni imela pravice ničesar očitati delodajalcu, toda zavrnila je precej bolje plačano službo in delila usodo z njegovo, zato ne bi bilo nerazumno pričakovati, da ji bo, potem ko odplača dolgove, če nič drugega, vsaj povišal plačo. Prav nenavadno je bilo, da ga ni kritizirala ali zoprno kuhala mulo; bila je edina ženska v njegovem življenju, ki ga ni želela izboljšati ali popravljati. Po njegovih izkušnjah ženske od moških pogosto pričakujejo razumevanje, da svojo ljubezen dokažejo s tem, ko jih na vse pretege skušajo spremeniti.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sviloprejka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 44
Komentarji: 0
Število ocen: 20
Želi prebrati: 13
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 39

Morda vam bo všeč tudi