Nemirna kri

Žanrdetektivski roman, kriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Prevod Tina Stanek
Ključne besede Prijateljstvo, Detektivi, Družinske skrivnosti, Pogrešane osebe, Ločitev, Velika britanija
Število strani

903

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

30-31 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Vsi posplošujemo glede na pretekle izkušnje." (str. 813)

Peti del uspešne kriminalne serije o detektivu Cormoranu Striku je avtorici s psevdonimom Robert Galbraith prinesel nagrado za najboljšo britansko kriminalko oziroma triler leta 2021. Strike in njegova družabnica Robin bolj ali manj spretno krmarita med zahtevami vedno bolj uspešne detektivske agencije in zasebnega življenja, ki ne prizanaša nobenemu od njiju. Tokrat zagrizeta v štirideset let star nerešen primer. Mlada zdravnica Margot naj bi po koncu službe odšla na srečanje s prijateljico, vendar se je vdrla v zemljo in za sabo pustila moža in enoletno hčerko, ta pa sedaj išče odgovor na materino izginotje. Knjiga razgalja številne stereotipe družbe o ženskosti in moškosti ter si ne zapira oči pred zapletenostjo naših odnosov. Raziskuje skrite plati duševnosti, ki nas lahko vodijo, da ranimo ljudi okrog nas, tudi tiste, ki so nam najbliže. Odlično poletno branje.

Glej tudi:

Ne mislita, da nisva z Margot zelo dobro vedeli, kaj počneva v tistem stezniku in z zajčjimi uhlji na glavi. Mogoče se ne zavedata, da ženska v tistih časih ni dobila niti hipoteke, če garancije ni podpisal še moški. Enako je bilo s kreditnimi karticami. Jaz sem zasluženi denar najprej zafrčkala, a me je izučilo in potem sem se zgledovala po Margot. Delala sem po pameti, varčevala. S prihranki sem si kupila stanovanje. Puncam srednjega razreda so vse plačevali očki in mamice, lahko so zažigale nedrčke in puščale pazduhe neobrite. Medve z Margot sva počeli, kar se je od naju pričakovalo. (str. 258-259)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nemirna kri.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 30
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 8