Moja tašča

Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2020
Založba
Prevod Irma Kukovič
Ključne besede Umori, Družinski odnosi, Kazenske preiskave, Problemi, tašče, snahe
Število strani

344

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kdo je umoril Diano?

Roman se odlično bere, saj je dogajanje z vsako stranjo bolj zanimivo in napeto. Ko Lucy spozna svojo taščo Diano, se ji sprva zdi vljudna in prijazna, a hitro zazna njeno hladnost. Kljub trudu ne moreta vzpostaviti pristnega odnosa. Diano sprva spoznamo kot egoistično in samozadostno žensko. Odločena je, da morata biti njena odrasla otroka, Ollie in Nettie, samostojna in da ju ne bo finančno podpirala. Tudi vnukov ji Lucy ne zaupa prav rada v varstvo. A ko spoznavamo Dianino težko preteklost, lahko začnemo z njo sočustvovati. Dejavna je v skupnosti, skrbi za begunce, ima lep in spoštljiv odnos z možem, ki ga skrbno neguje, ko ta zboli… Potem pa Diana umre in vse kaže na samomor. Po preiskavi izvemo, da je šlo za umor. Kdo je storilec in kaj je motiv?
Zapleteni družinski odnosi, prekrivanje sedanjosti in preteklosti ter zanimivi opisi karakterjev glavnih protagonistov naredijo po videzu in naslovu lahkotno knjigo v zelo dober psihološki kriminalni roman.

»Imam poporodne krče, počutim se nenavadno jokava in v sobi je veliko testosterona. Preden je prišel Tom, me je obiskal oče, in čeprav imam rada te moške figure okoli sebe, bi vseeno potrebovala materinsko figuro, nekoga, na kogar bi se lahko naslonila. Pa tudi v ozadju misli se boleče zavedam, da je to zadnja priložnost zame in Diano. Če se ne bo nekoliko omehčala do mene, potem ko sem rodila njenega prvega vnuka….imava sploh še kakšno upanje?«

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moja tašča.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi