Zelo dobra življenja

Žanrgovor
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Prevod Jakob J Kenda
Ključne besede Domišljija, Prijateljstvo, Samorealizacija, Življenjska modrost, Življenjska obdobja
Število strani

69

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

O moči domišljije in prijateljstva

Pisateljica J. K. Rowling je zaslovela in tudi bajno obogatela s serijo fantazijskih romanov za mlade o pogumnem čarovniku Harryju Potterju. Diplomantom Harvardove univerze je avtorica spregovorila o svoji življenjski poti, ki sprva ni kazala na uspeh. Rowlingova je diplomirala iz filologije, po neuspelem zakonu in izgubi službe se je kot mati samohranilka znašla v mračnem obdobju revščine in depresije. Prav neuspeh je prebudil borko v njej, zbrala je voljo in začela pisati, na krilih svoje bujne domišljije je poletela slavi naproti. Avtorica mladim, ki so bili deležni izjemne izobrazbe in so kot taki družbeno priviligirani, svetuje sočutje do nemočnih, govori pa tudi o moči prijateljstva, kjer je našla oporo v času preizkušenj. Rowlingova dandanes s pomočjo svojih dobrodelnih ustanov podpira vrsto človekoljubnih dejavnosti in si prizadeva za najboljšo oskrbo otrok v stiski.

Pred polovico svojega življenja sem si namreč prizadevala doseči nelagodno ravnovesje med tistim, kar sem si želela, in tistim, kar so od mene pričakovali moji najbližji. (str. 13)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zelo dobra življenja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 27
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1