Po poti zla

4,3
(14)
Žanrdetektivski roman, kriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Nataša Müller
Ključne besede Umori, Detektivi, Serijski morilci, Razmerja, Amputacija
Število strani

525

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Serijski morilec iz temnih senc detektivove preteklosti

Tretji roman v seriji kriminalnih romanov precej uspešne angleške avtorice, ki si je svetovno slavo pridobila s fantazijsko serijo o mladem čarovniku Harryju Potterju, nadaljuje s primeri bivšega vojaškega preiskovalca, sedaj zasebnega detektiva Cormorana Strikea in njegove tajnice/družabnice Robin. Tokratni primer Cormorana popelje v raziskovanje svoje preteklosti, otroštva ob boemski materi, slavni rokerski ljubici, ter časa, ki ga je preživel v vojski. Na ulicah Londona se namreč pojavi “Shacklewellski Razparač”, serijski morilec, ki ubije in iznakazi žrtve, nato pa si za spomin vzame nekaj njihovega – največkrat telesno okončino. Ko Cormoranova tajnica nekoč po pošti prejme prav poseben paket, ki vsebuje odrezano nogo s posvetilom – verzom iz glasbene skupine, povezane s Cormoranovo preteklostjo, – se je detektiv prisiljen še enkrat zazreti v svojo preteklost, kjer najde štiri moške, ki se mu verjetno želijo maščevati. Vendar pa se z zasledovanjem teh ljudi, vsak izmed njih je nevaren človek svoje sorte, z Robin spustita v izjemno tveganje, ki utegne Robin stati življenja …

Glej tudi:

“Robinin krik je odjeknil od oken. Odmaknila se je od mize in se zastrmela v gnusni predmet, ki je ležal na njej. Noga je bila gladka, suha in bleda: medtem ko je odpirala paket, jo je opraskala ter pod prstom začutila gumijasto strukturo kože.
Ravno si je položila dlani na usta in zadušila krik, ko so se steklena vrata sunkovito odprla. Bil je Strike s svojimi sto devetdesetimi centimetri, mrkim pogledom in odpeto srajco, ki je razkrivala opičjo goščavo temnih prsnih dlak.
“Kaj hudiča …”
Sledil je njenemu pretresenemu pogledu in zagledal nogo.” (str. 17).

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Po poti zla.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 54
Komentarji: 0
Število ocen: 14
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 26

Morda vam bo všeč tudi