Starejša si, boljša si, ampak starejša

Žanresej, kolumne
Narodnostangleška književnost, francoska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Ključne besede Diskriminacija, Staranje, Osebnostna rast, Ženske
Število strani

263

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

»Tu je ena, ki misli, da je moški.«

Prevod dela: Older, but better, but older.
Vsa razmišljanja avtoric kultne uspešnice Kako je biti Parižanka se tokrat gnetejo na znanem trgu »ženskega jamranja« o tem, kako niso dovolj cenjene, kako se jih zapostavlja, njihova zrela lepota ni opažena, postajajo nezanimive in prezrte v življenjskem vrvežu; v primerjavi z Njim. ON je še vedno cenjen, šarmanten, vpliven in kar je še ostalih dobrot, ki jih je deležen, neupravičeno seveda. Staranju ženske želita avtorici dodati veličino. Svojo izpoved sta podprli z modrostmi, ki jih prinaša dolgost bivanja, življenjske izkušnje, lastne in najdene na spletu. Ura pa tiktaka vsem in vsemu. Rešitve ni iskati v zamrznjenih jajčecih ampak v tistih drobnih rečeh, ki skupaj tvorijo življenje posameznika in ga opredelijo v želenega, videnega in sprejetega. »V mrzlih nočeh ti kariera ne ogreje hladnih nog «, je rekla dobra stara Marilyn Monroe.

Če je bila iskrena sama s seboj, je razmišljala tako. Babica ji je izborila volilno pravico, mama spolno svobodo in pravico do kontracepcije, ločitve in splava; in ona ( vsaj tako je mislila) si je priborila enake pravice kot nasprotni spol. Da ni odvisna od nikogar. Uspeh brez občutka krivde. Imeti otroka pod lastnimi pogoji. Str.18

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Starejša si, boljša si, ampak starejša.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 11
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2