Jogoda : Joganandove energizacijske vaje : temelji na učenju Paramhanse Joganande : tehnika, filozofija, dnevna praksa, afirmacije : ozdravite in spremenite svoje življenje

Žanrpriročnik
Narodnostindijska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2024
Založba
Ključne besede Osebnostna rast, Joga, energijske vaje
Število strani

228

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

"Posebnost jogode je obnovitev moči mišic s pomočjo volje: miselno usmerjanje življenjske energije v kateri koli del telesa. (str. 9)

Izraz yogoda pomeni energizacijske vaje oz. polnjenje z energijo, kar hkrati pomeni združevanje, ravnovesje in harmonijo, potovanje vase, raziskovanje, odkrivanje in osebni razvoj. Gre za jogijske vaje, ki zdravijo telo, za instrument za razvoj duše, s katerim lahko vsakdo razvije osnovne lastnosti, kot so moč volje, koncentracija, globoko zavedanje in zaznavanje prane, in s tem novo povezavo z vesoljem. Temelji na starodavnem nauku, da je celotno materialno vesolje kondenzacija energije. Pramahansa Jogananda je eden največjih Mojstrov joge sodobnega časa. Želi razširiti starodavno tehniko kriya joge na Zahod in pokazati enotnost med izvornim krščanstvom, kot ga je učil Kristus, in izvorno jogo, ki jo je učil Krišna. Vaditi bi bilo potrebno vsak dan, kot pravi avtor knjige, brez izjeme in v pravilnem vrstnem redu.

Naše telesne celice so veliko več, kot si običajno mislimo. Znanost nam pravi, da imajo svojo inteligenco in neodvisno od naših možganov opravljajo avtonomne fizične funkcije. Obstaja pojav, imenovan “celični spomin”, ki ga danes raziskuje sodobna znanost: celice sprejemajo naše misli ter ohranjajo naša čustva in občutke. Znano je, na primer, da so ljudje, ki jim je bil presajen organ, prevzeli navade in lastnosti osebe, ki ji je organ prej pripadal. (str. 37)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Jogoda : Joganandove energizacijske vaje : temelji na učenju Paramhanse Joganande : tehnika, filozofija, dnevna praksa, afirmacije : ozdravite in spremenite svoje življenje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0