Obkroženi z ovirami

Žanrpriročnik
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Vanja Rendulić Medvešček
Ključne besede Osebnostna rast, Uspešnost, Psihološki nasveti
Število strani

382

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Švedski avtor Thomas Erikson v svoji najnovejši uspešnici pravi: »Planet, na katerem živimo, je precej zapleten in hkrati čudovit, a kljub temu včasih čuden.« Pogosto nam postreže z raznovrstnimi ovirami, s katerimi se bolj ali manj uspešno spopadamo.
V priročniku je zbral ideje, kako se z ovirami soočiti in jih celo spremeniti v priložnosti. S pomočjo štirih tipov vedenjskih vzorcev ter povsem konkretnih življenjskih situacij prikaže, kako se primerno odzivati na ovire, čemu se izogniti ter kako se sprijazniti s tistim, na kar nimamo vpliva. Bralce uči odločnosti, vztrajnosti, kako prepoznati in opustiti slabe navade ter s kakšnimi ljudmi se moramo obdati, da bodo odnosi zacveteli. Stopiti iz cone udobja in spremeniti svoj pogled na ovire, nase in svet ni enostavno, zagotovo pa ta knjiga daje navdih in spodbudo, da storimo prvi korak.

Nekoč sem slišal rek, ki mi je ostal v spominu in ki pravi: Če se znajdete v čolnu daleč sredi morja, je dobro, da molite, a vsekakor hkrati veslajte proti kopnemu. To je dober pristop k težavam. Včasih je treba ohraniti upanje, da bo nekoč bolje, in hkrati ukrepati. Ravno to je ena najpomembnejših rešitev za spopadanje z ovirami in ključ do uspeha; nekaj morate namreč storiti tudi sami.
str. 8-9

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Obkroženi z ovirami.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 67
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1