Življenje v ljubezni : odnosi, družina, ženske in moški

Žanrpriročnik
Narodnostruska književnost
Kraj in leto izidaBoštanj, 2023
Založba
Ključne besede Družinsko življenje, Sreča, Psihološki nasveti, Ljubezen, Medosebni odnosi, Ženske, Zakonsko življenje, Moški
Število strani

244

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Srečna družina lahko obstaja samo z delom na sebi

Oleg Torsunov je svetovno znani strokovnjak za družinske odnose, vzgojo in zdravje. Napisal je več kot 30 knjig in že vrsto let predava po svetu. Zagovarja cerkveno poroko, pravi, da se morata moški in ženska zavezati en drugemu. Ženska psiha je v nenehnem gibanju, to je povezano z vplivom Lune, moška je trdnejša in manj spremenljiva, saj je povezana s Soncem (zmago). Piše, da bi ženska morala imeti v mislih na prvem mestu svojega moškega, šele nato otroke. Mož pa bi se moral ženi odzvati, vlagati energijo vanjo in ji posvetiti dovolj pozornosti. Če bo moški neprestano mislil na sproščanje in seks, ga ženska ne bo spoštovala. Več pomanjkljivosti, kot vidimo, bolj kot se jezimo in bolj, ko obtožujemo drug drugega, bolj se uveljavlja slaba karma. Zato srečna družina lahko obstaja samo z delom na sebi in z duhovno prakso.

Zmotno je misliti, da je družinska sreča odvisna od sledenja nekim splošnim recepturam. Vzameš ščepec tega, ščepec onega, zmešaš, pretreseš in dobiš srečno družino! Ne, srečna družina brez duhovne prakse, brez samospoznavanja ne more obsta(ja)ti. (str. 3)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Življenje v ljubezni : odnosi, družina, ženske in moški.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 34
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0