Obletnica

Žanrdružbeni roman, družinski roman (tudi rodbinski)
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Marja Vogrič Novak
Ključne besede Družina, Družinski odnosi, Ljubezen, Ljubezenska razmerja, Ločitev, Medosebni odnosi, odnosi med generacijami, Odpuščanje, Prevare, razočaranje, Smrt, življenjske preizkušnje
Število strani

421

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Lily se nekaj tednov po materini smrti odloči, da bo prodala svojo hišo ob obali. V njej je bil nekoč penzion Land’s End, ki ga je vodila njena mama, na hišo pa imajo nepozabne spomine poleg nje tudi njen bivši mož Charlie, hčerka Poll in sin Thomas. Lily namerava svojo odločitev o prodaji povedati vsem istočasno, zato jih povabi v hišo na podaljšan vikend, pridružijo pa se jim tudi Lilyjin zaročenec Joe, Charlijeva veliko mlajša partnerica Chloe in Pollin fant Aidan. Vsak izmed njih se spopada s svojimi strahovi, razočaranji, negotovostjo. Dnevi, ki jih preživijo skupaj, pa vsakemu od njih spremenijo življenje.

Predstavljala si je življenje brez njega, predstavljala si je, da bo spet samska – in to jo je potrlo. Ni želela razhoda, hotela je ostati poročena z njim. Še vedno ga je ljubila, čeprav ne tako strastno kot prej.
A v čem je bil smisel njene ljubezni, če je on očitno ni več ljubil? Kako naj se zakon nadaljuje, če se le eden od njiju trudi zanj? Lepo je bilo, da sta bila skupaj četrt stoletja, da sta imela dva otroka, lep dom, res – a vsak si želi, da bi bila del tega tudi ljubezen, kajne? Saj si je to zaslužila, mar ne?
Charlie jo je imel še vedno rad, to je vedela, ne da bi ji to rekel. Toda človek ima rad tudi ponošene copate in skodelico, v katero si vsako jutro natoči čaj, pa čeprav ji je ročaj že odpadel, ko je padla v korito. A taka naklonjenost ne požene krvi po žilah, ne prinese bolečega hrepenenja po glasu ljubljene osebe, ne pozna vznemirjenja ob poljubu ali ob dotiku kože s kožo.

(Str. 83)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Obletnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 279
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 14

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja