Poštar pozvoni vedno dvakrat

Žanrkriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Prevod Branko Gradišnik
Ključne besede Medosebni odnosi, Psihološki vidik, Umori
Število strani

136

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Surova oda človeški nemoralnosti in pohlepu"

Kriminalni roman Poštar pozvoni vedno dvakrat je prvenec ameriškega pisatelja Jamesa M. Caina. Osrednji lik je mlajši Frank Chambers, ki postopa naokrog, nikjer nima obstanka, delo mu ne diši. Med brezciljnim klatenjem naleti na lastnika obcestne gostilne, Nicka, ki mu ponudi službo. Franku ne pade na misel, da bi ponudbo odklonil, ko opazi Nickovo veliko mlajšo in izredno privlačno ženo Coro. Seveda se zapleteta v strastno razmerje, ampak tudi Cora ima svoje načrte, saj je naveličana enoličnega življenja v zakonu z ostarelim Grkom. To je roman o preračunljivosti, pohlepu, brutalnosti in sprevrženosti. Roman je bil večkrat uporabljen kot predloga za filmski scenarij.

Glej tudi:

“Odigravala sva točno tako, kakor sva si zamislila. Bilo je okrog desetih zvečer in zaprli smo že in Grk je bil v kopalnici, pri svoji sobotni večerni kopeli. Jaz bi moral odnesti vodo v svojo sobo, se pripraviti za britje, pa se potem spomniti, da sem pustil avto zunaj. Potem naj bi šel ven in stal ob njem in ji enkrat potrobil, če bi kdo prišel. Ona naj bi počakala, dokler ga ne bi slišala, da je v kadi, potem bi šla noter po brisačo in ga od zadaj usekala z ubijačem, ki sem ji ga naredil tako, da sem v dno vrečke za sladkor dal kroglične ležaje.” (str. 4)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poštar pozvoni vedno dvakrat.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja