Balada o pticah pevkah in kačah

Žanrantiutopični roman, fantastični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2020
Založba
Prevod Marko Bogataj
Ključne besede Antiutopija, Krutost, Medosebni odnosi, Preživetje, Tekmovanja
Število strani

428

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Sneg pristane na vrhu."

Coriolanusa Snowa spoznamo na jutro praznika žetve – žrebanja tekmovalcev za Igre lakote, kjer se otroci iz okrožij borijo do smrti. Kot dijak elitne srednje šole iz vladajočega Kapitola bo na jubilejnih desetih igrah mentor tributke Lucy Gray Baird iz dvanajstega okrožja. Čeprav se mu zdi, da nima veliko možnosti za zmago, jo poskuša kar najbolje pripraviti, saj si bo le z obljubljeno nagrado lahko privoščil študij. Njegova nekoč mogočna družina je namreč po vojni ostala skoraj brez vsega. Med pripravami se poveže z Lucy Gray in sošolcem Sejanusom, kar bo imelo nepredvidene posledice za vse vpletene. Sprva sočustvujemo s Coryom, kot mu rečejo sestrična Tigris in prijatelji, ko pa zaradi pritiska glavne organizatorke iger prevzema vedno bolj aktivno vlogo v krvavem spektaklu, na površje začne prihajati tiranski predsednik Snow, ki ga poznamo iz trilogije Igre lakote. Roman se lahko bere samostojno, še bolj pa bodo v branju uživali oboževalci izvirne trilogije.

Glej tudi:

Dan, ki je toliko obetal, je bil uničen. Najprej mu je zapretilo, da bo izgubil stanovanje, potem so mu dodelili najslabšo tributko – ki je bila zagotovo nora – na koncu pa je izvedel še to, da ga ravnatelj Highbottom tako sovraži, da mu bo onemogočil priti do nagrade in ga obsodil na življenje v okrožjih! Vsi so vedeli, kaj se zgodi, ko človek odide v okrožja. Odpisali so te. Pozabili. V očeh Kapitola si bil mrtev. (str. 38)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Balada o pticah pevkah in kačah.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 54
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi