Koktejlar’ca

Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Prevod Branko Gradišnik
Ključne besede Medosebni odnosi, Moški in ženske, Psihopatologija, Smrt, Vdove, Zakonska zveza
Število strani

306

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kaj vse je prisiljena početi dobro vzgojena ženska, da bi uspela v slabo vzgojenem moškem svetu

Črna kriminalka Jamesa M. Caina, avtorja uspešnic kot sta Poštar pozvoni vedno dvakrat in Dvojno zavarovanje, je v izvirniku izšla šele leta 2012, dolgo po avtorjevi smrti. Glavna junakinja in pripovedovalka svojega videnja dogodkov je dvajsetletna Joan, ki v avtomobilski nesreči izgubi moža – nasilnega pijanca ter ostane sama s triletnim sinkom Tadom in kupom dolgov. Fatalna Joan se zaposli v nočnem lokalu, kjer streže pijačo ter takoj obnori dva stalna gosta. Prvi je bogati, ostareli in hudo bolni vdovec Earl, drugi pa mladi in privlačni Tom, ki pa se v življenju ne znajde. Kljub temu, da se Joan zaljubi v Toma, se poroči z Earlom, saj si želi razkošja zase in za sinka. Življenje po poroki z Earlom je prava katastrofa, sledi tragični razplet, ki s srhljivim koncem bralcu ponuja kar nekaj snovi v razmislek.

Ko je potrkalo po vratih, sem rekla: “Naprej.” Vendar je bil moj glas pridušen in čuden, kot da se davim. Naslednji hip je bil že notri v pižami in natikačih in halji. “Torej!” je rekel nadvse prijazno. “Hvala. da si počakala. Zdaj si lahko ogledam celoten nastop.” Omenila sem vam že svojo vzkipljivost. Tudi zdaj sem se je otepala, jo skušala potlačiti. Pa ni šlo.”Kakšen nastop?” sem se slišala reči s prav grdim glasom. “No, kot soprog bi te rad visel, kako se slačiš. Pravzaprav se tega že en čas veselim.” (str. 191)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Koktejlar’ca.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi