Poletje

Žanrljubezenski roman, psihološki roman, družbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaJuršinci, 2017
Založba
Prevod Matejka Križan
Ključne besede Odnosi med spoloma, Družbeno okolje, Podeželje, Ljubezenski partnerji, Dekleta, Posvojitev
Število strani

193

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko si ženska želi daleč stran

Charity Royall, mlada in privlačna posvojenka odvetnika Royalla, je skrajno nezadovoljna z življenjem v zakotni, opravljivi vasici North Dormer. Ovdoveli, ostareli Royall se želi poročiti s Charity, kar dekle z gnusom odkloni. Zaposli se v lokalni knjižnici, saj hoče s prisluženim denarjem nekoč oditi in užiti življenje. Lepega poletnega dne v knjižnico vstopi tujec, mladi arhitekt Lucius Harney, ki Charity v hipu očara. Njuna druženja in pogovori prerasejo v strastno ljubezensko razmerje, ki pa dekletu ne bo prineslo sreče. Roman, ki govori u prebujanju ženske seksualnosti, želje po neodvisnosti pa tudi o ujetosti v okove rigidnih družbenih norm, mnogi ocenjujejo kot najboljše delo Whartonove, katero je ob izidu leta 1917 dvignilo kar nekaj prahu.

Ne da bi se tega najbolj zavedala, je prišla do odločitve. Ko so njene oči potovale naokrog po hribih, je skupaj z njimi potoval tudi njen um. Verjetno je bilo nekaj v njeni krvi tisto, kar jo je pripravilo do tega, da je Goro sprejela kot edini odgovor na svoje vprašanje, kako naj pobegne pred vsem, kar jo je težilo. V deževni zori je misel postajala vse bolj trdna in sedaj je lahko bolj jasno kot kdaj prej razumela, da sedaj resnično pojde tja. (str. 158)


Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poletje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 104
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Morda vam bo všeč tudi