Na drugi strani sveta

Žanrdružinski roman (tudi rodbinski)
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Prevod Barbara Skubic
Ključne besede Družina
Število strani

335

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Skoraj v začetku je bil svetilnik - svetilnik in hiše poleg njega.

Benedict z materjo živi v Canberry. Očeta ni poznal, ker je še pred njegovim rojstvom umrl v korejski vojni. Mama mu o svoji preteklosti ni pripravljena pripovedovati, češ, da je bila sirota in ni imela lepega otroštva, zato je bolj osredotočena na sedanjost. Živita povprečno življenje samohranilske družine, Benedikt postane novinar. Vsake toliko časa poskusi mamo zaplesti v pogovor o družinski preteklosti, vsako leto ji za rojstni dan celo kupi prazen dnevnik, vendar trud ne obrodi sadov. Neke noči mu sporočijo, da je mama umrla v prometni nesreči. Z njo je umrlo tudi upanje, da bo kadarkoli razkril družinsko preteklost. Deset let po materini smrti pa prejme pismo neznanke, da ima nekaj stvari njegove mame, ki bi mu jih rada predala.
Tako se začne potovanje v preteklost, obarvano s čarobno avstralsko pokrajino, ki se skozi zgodbe različnih posameznikov strne v skupno usodo neke družine.
Mojstrsko napisan roman, ki včasih zahteva od nas, da se vrnemo kakšno poglavje nazaj, ampak se obrestuje. Konec koncev je avtor romanu posvetil tri leta, zato najbrž ni želel, da bi ga prebrali v eni uri.

Prispeval(a): Damjana Pečjak

“Čas se začne počasi, morda zato, ker ga še nisi vajen, nato pa teče vedno hitreje. Leta, ki so se nekoč zdela neskončna, se hitro nagrmadijo drugo na drugem, z zabrisanimi robovi, ali pa se končajo, ko so se komaj dobro začela”. (str. 27)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Na drugi strani sveta.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja