Srce bije v dvojini: po resnični zgodbi

Žanrspomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Ključne besede Resničnost, Dvojčki (ljudje), Spomini, Družina, Afrika, Slovenija, Posvojitev
Število strani

311

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Težka pot do sreče

Resnična zgodba prihaja izpod rok zakoncev Rozman. Knjiga je napisana skozi njune oči in istočasnega dogajanja v Afriki, kjer se revna mati bori za življenja svojih otrok. Vse se začne z njunim iskanjem življenjskega smisla. Uspešna kariera, priskrbljeno življenje, vendar nekaj manjka. Po več neuspelih poskusih zanositve se zakonca podata na težko pot do posvojitve otroka. Skozi dolgo pot, polno preprek, odrekanja in lažnega upanja, se v zadnjem poskusu zaneseta na SMS sporočilo o posvojitvi. Zgodba je razdeljena na dva glavna dela dogajanja in vsebuje več poglavij. Kljub težji tematiki je zgodba zelo hitro berljiva in v bralcu prebudi raznovrstne emocije.

“Več kot pol leta je minilo od marčevskega dne, ko sem Alenki jasno povedal, da se tega ne grem več. Večer pred odhodom sediva v dnevni sobi, s pripravljenimi sto kilogrami prtljage, z letalskima kartama za Gvinejo Bissau v rokah in z enim sms-om kot edino oprijemljivo informacijo, da naju čakata malčka, ki jima morda postaneva starša. Šele zdaj izvem, da zaupa le enemu sms-u. Se le meni zdi to nekoliko – nenavadno? Kaj sva res izgubila že toliko razuma, da ob vseh dosedanjih izkušnjah verjameva, da se le na podlagi enega sms-a odpravljava v Afriko?” (str. 143)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Srce bije v dvojini: po resnični zgodbi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6