Moj striček Oswald

Žanrhumoristični roman, satirični roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Prevod Barbara Skubic
Ključne besede Afrodiziak, Humor
Število strani

252

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Duhovitost in izvirnost v vsaki vrstici.

Glavni junak Dahlovega romana za odrasle je, kot že sam naslov pove, Oswald Hendryks Cornelius, »poznavalec, bonvivan, zbiratelj pajkov, škorpijonov in sprehajalnih palic, ljubitelj opere, strokovnjak za kitajski porcelan, zapeljivec žensk in skoraj nedvomno največji nečistovalec vseh časov«. Poleg vseh teh čudovitih lastnosti pa je bil Oswald tudi odkritelj največjega afrodiziaka vseh časov in briljantni so-izumitelj postopka za ohranjanje moškega semena. Skupaj s prijateljem znanstvenikom in prijateljico lepotico so se domislili, kako bi pridobili in ohranili seme najbolj vplivnih in znanih imen tistega časa ter ga kasneje mastno prodajali ženskam, ki bi želele imeti potomce pomembnih oseb, kot npr. Picassa, Puccinija, Einsteina in podobnih. Hudomušna, fantastično grajena, zabavna in neodložljiva.

Glej tudi:

»Čuden tič, A. R. Woresley, mešanica precej razpoloženj, občasno duhovit, pogosteje pompozen in temačen, a pod vsem tem je bil zanimivo kompleksen um.
Po tej mali epizodi s tompionom mi je postal všeč. Vzpostavila sva prijetno razmerje profesor-študent. povabljen sem bil k njemu na šeri. Bil je samski. Živel je s sestro, ki ji je bilo ime Emmaline, od vseh imen, ki so na voljo. Bila je debelušna in razcapana in zdelo se je, da ima na zobeh nekaj zelenkastega, kar je spominjalo na zelenega volka. V hiši je imela nekakšno ordinacijo, kjer je počela stvari s stopali. Mislim, da si je rekla pedikerka.«
Str. 74

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moj striček Oswald.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 46
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 11