Bine in milinci

Žanrfantastična kratka proza, mladinski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Ključne besede Prijateljstvo, Humor, Fantastična bitja, Gozdovi, Dečki
Število strani

106

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Kdor ne verjame v čarovnijo, je ne bo nikoli našel." Roald Dahl

Dela Roalda Dahla so prepletena s čarovnijo in načelom: dobro premaga zlo! Bine je deček, ki iz lastnih izkušenj ve, da vse, kar mu mama dovoli početi, je strašno dolgočasno in česar ne sme početi – razburljivo! Za Hudobčevo hosto je imel prav posebno prepoved. A radovednost je močnejša in Bine nekega poletnega popoldneva odide na potep. Menda je imela mama kar prav, v njej so res grozne pošasti. O milincih pa (na srečo) ni imela pojma.

Leta 1990 je knjigo o Milincih ilustriral slikar Patrick Benson, zdaj pa je na novo zaživela s čudovitimi ilustracijami legendarnega Quentina Blakea.
Prevod dela: Billy and the minpins.

“To je gotovo bruhež! je vzkliknil Bine. Mami je rekla, da bruhež bruha dim, kadar te preganja. In tale ga res bruha! To je strašni krvoločni zobopulski skalometaški bruhež! In kmalu me bo dohitel in mi polokal kri, mi populil zobe, me potolkel s skalami in me z zobmi zmel v kašo, in potem me bo izbruhal v oblaku dima in z mano bo konec!”
Str. 30

Citati

(1)

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 74
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi