Smrt in rogljički

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Marko Bogataj
Ključne besede Angleži, Humor, Pogrešane osebe, Raziskovanje, Umor
Število strani

286

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Sproščujoče zabavna kriminalna zgodba

Vodilni in vsestransko nadarjen britanski stand-up komik in kolumnist Ian Moore bralca pozabava s svojo prvo knjižno zgodbo iz serije Dolina Follet, kjer s sproščeno lahkotnim stilom neprestano opominja, da življenja ne smemo vzeti preresno.
Umirjen glavni junak Richard je Anglež, ki uživa v miru svojega penziona na francoskem podeželju in je v marsičem avtobiografski. Iz ljubega miru ga nepričakovan dogodek in samozavestno stereotipna francoska gostja Valerie povlečeta v zabavno pustolovščino, ki kljub nevarnejšim udeležencem in celo sumu na umor ostaja predvsem razvedrilo tako junaku, kot bralcu.

“Njegov obraz je spominjal na pisarniški blok ponoči: luči so bile prižgane, dogajalo pa se je bolj malo. Trudil se je po najboljših močeh, pravzaprav se je že vse življenje trudil po najboljših močeh, a nikakor ni mogel doumeti, kako se je v manj kot oseminštiridesetih urah iz dokaj ljubkega, občasno nadelanega filmoljuba spremenil v lovca na mafijce in telesnega stražarja.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Smrt in rogljički.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 82
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3