Mesto zveri

Žanrmladinski roman
Narodnostčilska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2003
Založba
Prevod Špela Mihelač de Magaña
Ključne besede Domišljija
Število strani

255

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Napeta pustolovska zgodba s pridihom fantastike

Mesto zveri je mladinski roman, ki ga je Isabel Allende posvetila svojim vnukom. Je prvi od treh pustolovskih zgodb, v katerih nastopata Alexander Cold in Nadja Santos. Jaguarjeve in Orličine pustolovščine je Allendejeva opisala še v Kraljestvu zlatega zmaja in v Pigmejskem gozdu. Dogajanje v romanu je postavljeno v nevarno porečje Amazonskega pragozda, kamor se člani odprave revije International Geographic odpravijo skupaj s spremstvom, da bi raziskali izvor in obstoj skrivnostne Zveri, več metrov visokega človečnjaka, ki svoje žrtve ohromi s svojim jedkim smradom in jim nato požre drobovje. Nepredvidljivi pragozd pokaže v ljudeh na najboljše in žal tudi na najslabše. Kaj kmalu se izkaže, da bodo anakonde, tropske rdeče mravlje in zastrupljene puščice domačinov mala malica v primerjavi s preizkušnjami, s katerimi se bodo morali soočiti.

Glej tudi:

“Pot nazaj v Santa Mario de la Lluvia je bila podobna nočni mori, ker je Cesar Santos potreboval več kot uro, da je obvladal števce in umiril helikopter. Prvo uro poleta torej nihče ni verjel, da se bo živ vrnil v civilizacijo, in celo Kate Cold, ki je bila sicer hladnokrvna kot globokomorska riba, se je z močnim stiskom roke poslovila od vnuka. »Zbogom, Jaguar. Bojim se, da je to konec naše poti. Žal mi je, da je bilo tvoje življenje tako kratko,« mu je rekla.
Vojaki so glasno molili in pili, da bi si pomirili živce, medtem ko je Timothy Bruce svoje globoko nezadovoljstvo kazal tako, da je dvignil levo obrv, kar je pomenilo, da ga bo pravkar razneslo. Povsem mirno kri sta ohranila samo Nadja, ki je za trenutek pozabila na strah pred višino in je zaupala v mirno roko svojega očeta, in profesor Ludovic Leblanc, ki mu je bilo tako slabo, da se ni zavedal nevarnosti.”
(Str. 248)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mesto zveri.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja