Ripper

Žanrkriminalni roman
Narodnostčilska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Tina Malič
Število strani

462

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Amanda Martin je hči Boba Martina, glavnega policijskega inšpektorja iz San Francisca in Indiane Jackson, zdraviteljice, ki se v svoji holistični ordinaciji ukvarja z različnimi metodami zdravljenja, kot so: intuitivna masaža, reiki, magneti, kristali in aromaterapija. Amandina starša sta ločena, vendar sta še vedno v dobrih medsebojnih odnosih. Nadpovprečno inteligentna Amanda zbere na spletu še štiri sebi podobne najstnike iz različnih držav, ki so vključno z njenim priletnim dedkom Blakom Jacksonom igralci Ripperja – spletne detektivske igre.
Celeste Roko, slovita in karizmatična kalifornijska astrologija, je za september 2011 po televiziji prerokovala krvavo kopel, ki naj bi doletela San Francisco. Že prvi v nizu nerazrešenih krutih in srhljivih umorov takoj pritegne njihovo pozornost in s skupnimi močmi se pod vodstvom Amande aktivno vključijo v iskanje skrivnostnega morilca in s tem pomagajo tudi Amandinemu očetu – glavnemu policijskemu inšpektorju. Pri iskanju jim s svojimi bogatimi izkušnjami pomaga tudi dober Indianin prijatelj in oboževalec Ryan Miller, ki je bil nekoč pripadnik specialnih enot ameriške vojske. Prvotno razburljiva igra preraste v pravo nočno moro.

Družinski svet se je odvil v pisarni njegovega brata Marka, ki je ponujala razgled na zaliv iz najvišjega nadstropja zgradbe sredi finančne četrti. To je bilo svetišče pohištva iz masivnega lesa, kosmatih preprog in grafik grških stebrov, simbolov marmornate trdnosti odvetniške pisarne, ki je zaračunavala po tisoč dolarjev na uro. Tam je Alan zagledal svojega očeta, Philipa Kellerja, tresočega se, sključenega, z zemljevidom starostnih peg na koži, oblečenega kot kapitan jahte, le še senco avtoritativnega patriarha, kakršen je bil nekoč, svojo mater Floro z izrazom okamenelega začudenja, kakršnega nakloni lepotna kirurgija, v hlačah iz lakiranega usnja, Hermesovo rutico, s katero je skrivala gube na vratu, vso žvenketajočo od zlatih zapestnic, pa sestro Lucille, elegantno, mršavo, z zlakotnelim obrazom afganistanskega hrta, v družbi svojega moža, slovesnega butca, ki je usta odprl vedno samo zato, da ji je pritrdil, in končno Marka, na čigar ramenih povodnega konja je počivala težaška prtljaga dinastije Keller.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ripper.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 29
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5