Kit na plaži

4,4
(13)
Žanrdružbeni roman, problemski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Ključne besede Downov sindrom, Prijateljstvo, Odraščanje
Število strani

215

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Skrivnost vedno pride na dan

Kit na plaži je drugi roman za mladino slovenskega pisatelja, pesnika, dramatika, esejista, gledališkega, radijskega, filmskega in televizijskega režiserja Vinka Möderndorferja.
Nika je najboljša učenka v razredu. Tekoče govori francosko, saj je na novo šolo prišla iz Francije. Hiti iz tečaja španščine na nemščino, od tam k uram klavirja, sabljanja in joge. Obkrožena je s prijatelji, malo je zaljubljena v sošolca, ki mu pomaga pri učenju. Nihče pa ne ve kje stanuje. Sošolcem se na poti iz šole izmika z novimi in novimi izgovori. Nika ima skrivnost. Doma mama hodi po novi dnevni sobi, ki ji reče salon, oblečena v črnino. Oče je zaposlen cele dneve. Nekega dne, ko pride domov, jo v dnevni sobi, čakajo na obisku sošolci. Skrivnost pride na dan in spremeni življenje vsem okrog nje.

Petra takoj doda: “Jutri nimamo nič takega. Nobene naloge. Zato smo prišli na obisk.” In me gleda in zelo prijazno kima, jaz pa s pogledom streljam na sredo kavča kot kakšen besen heroj iz butastega ameriškega akcijskega filma. Medtem joško vztrajno skače po meni in me vedno manj prijazno grizlja v koleno, saj že nekaj časa zaman pričakuje, da se bom sklonila in ga požgečkala pod vratom. Kar bi sicer naredila, vendar so v tem trenutku moje misli obsedene z iskanjem rešitve, kako bi nepovabljence čim prej spravila iz hiše.
(str. 92)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kit na plaži.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 334
Komentarji: 0
Število ocen: 13
Želi prebrati: 29
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 27

Morda vam bo všeč tudi