Ubijalskim čebelam navkljub

Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2005
Založba
Prevod Andreja Blažič Klemenc
Ključne besede Družina, Družinski odnosi, Mladostniki, Odraščanje, V mladinskem leposlovju
Število strani

272

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Tri sestre: štirinajstletna Aggie, sedemnajstletna Jeannie in dvaindvajsetletna Helen po očetovi smrti živijo same; mama jih je zapustila pred šestimi leti. Ko umre ded, izvedo, da jim je v oporoki zapustil razpadajočo hišo in nekaj denarja, vendar pod pogojem, da zaživijo skupaj z njegovo ostarelo in čudaško sestro Lily. Vse skupaj izgleda nemogoče, ker sorodniki sestram ne zaupajo zaradi kriminalne preteklosti njihovega očeta. Aggie si prizadeva, da bi obdržala sestre skupaj in da bi se prateta Lily preselila k njim. Želi si ohraniti družino in edina od sester si želi, da bi se k njim vrnila mama.
Kljub težavam, s katerimi se soočajo sestre, nas pripoved navdaja z optimizmom in mladim sporoča, da se smemo vdati v usodo in da se upremo splošnemu mnenju, da so otroci takšni, kot njihovi starši.
Delo je bilo večkrat nagrajeno, prejelo je Mr. Christies Book Award.

“Lily, sem si rekla, ta dekleta so tisto žensko sprejele nazaj, ne ozirajoč se ne krivice, ki jim jih je storila. Sprejele so jo nazaj kot člana družine. Storile so prav to, k čemur sem sama ves čas spodbujala svojega brata. “Vzemi Cama nazaj”, sem govorila, “daj mu še eno priložnost.” Ampak ne! Bert tega ni hotel. Bil je prepričan, da mu je ponudil vse možnosti, kar jih je obstajalo. Zaklenil je svoje srce in ključ odvrgel. Od tedaj pa je sleherni dan preživel, kakor da je nekdo v družini nepričakovano in nenadoma umrl.” (str. 252-253)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ubijalskim čebelam navkljub.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja