Grobar

Žanrkriminalni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaRob, 2021
Založba
Ključne besede Pogrešane osebe, Kriminalistične preiskave, Umori
Število strani

163

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

kriminalko je moč povzeti z enim stavkom

Žena Greta je svojega moža Staneta prijavila kot pogrešano osebo. In, ker se inšpektor Rihard Tisnikar ne ukvarja z iskanjem pogrešanih oseb, se je kot srečno naključje izkazalo, da je ekipa kmalu naletela na truplo. Seveda se najprej ni vedelo, katera duša je bila lastnica najdenega teleščka. No, potem pa je kriminalistični inšpektor Rihard Tisnikar vklopil svoje sive celice in vse je tekoče steklo kot vedno steče v vsaki, odlično napisani kriminalni zgodbi avtorja Valjavca. Samo še po tirih uspešne preiskave. Z obilo napetosti in zdravega humorja kot je v navadi reči za dobro knjigo, ki nam zaposli misli, da lahko pozabimo na tegobe vsakdana, so začinjene, ja, tako slikovito moramo opisati okus, ki nam ga puščajo Valjavčeve zgodbe.

Vsak literarni ali filmski inšpektor, detektiv, komisar ali zgolj ljubiteljski brskalec po umorih je slej ko prek odšel na zasluženi dopust “natančno tja, kjer se je natančno v času njegove prisotnosti zgodil zapleten umor, natančno tista stvar, s katero se je ukvarjal doma. Bil je prepričan: naj sam odide na dopust na Cres, v švicarske Alpe, v kitajsko velemesto ali kamorkoli že, z umorom tam ne bo imel opraviti. str.63

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Grobar.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 28
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja