V vodi mrtve Savke

Žanrkriminalni roman, satirični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Ključne besede Semantika, Satira, Umori, Policijski postopki
Število strani

323

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kako grešnikom dokazati greh?

Slovenci se smemo pohvaliti, da imamo pisca, ki obvladuje humorni cinizem in ga, izvrstno zapakiranega, podaja v napeti kriminalki o čistilki Savki in njenem krutem koncu. Spremenjeno v truplo, jo v svoji pisarni najde sistemski inženir Ivan Fornezzi. Iz koloteka dogajanja ni več izhoda. Sumničenja, ki so vse prej kot nedolžna, sicer zapriseženega pragmatika počasi mečejo iz njegovega umirjenega življenja družinskega moža in očeta. Ker je bil okrog Savkinega vratu ovit računalniški kabel, dotična pisarna pa službeno bivališče gospoda Ivana Fornezzija, ga policija vodi kot prvega osumljenca. Manire policijske preiskave se držijo pravil: prvi na kraju zločina, računalniški kabel kot morilsko orožje in kraj umora – Ivanova pisarna. Vsa “neizpodbitna” dejstva policijskih ugotovitev so strnjena v sliko poteka umora. Na strani našega junaka je, da jih po balinarsko izpodbije in dokaže svojo nedolžnost.

Moral sem si priznati, da o mojem alibiju ni ne duha ne sluha. Pa kaj potem: ko bodo preiskovalci našli morilčeve sledove, bo jasno, da sinoči nisem nikogar davil!
Zaradi ukvarjanja z lastnimi problemi, ki so se kopičili, namesto da bi se razkrajali, dolgo nisem pomislil, kdo bi lahko bil Savkin morilec. Ko sem vendarle pomisli, sem si v spomin najprej priklical obraze nekaterih sodelavcev, ki…. Nemogoče! Nemogoče? Še včeraj bi rekel, da je nemogoče v lastni pisarni zalotiti zadavljeno snažilko. str.14

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige V vodi mrtve Savke.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Dela avtorja