Traktor

Žanrkriminalni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Ključne besede Zločin, Novinarstvo, Denarni trg, Traktorji
Število strani

138

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Njegova prva resna naloga se je izkazala za polom!

Mladi novinar Jure Peterlin se po študiju novinarstva zaposli pri časopisu Kmečke novice. Doslej je spremljal cene kmetijskih izdelkov, starejšim sodelavcem pomagal zbirati gradivo za njihove članke, a v prvem mesecu doslej ni dobil naloge, ki bi si to oznako zares zaslužila. Nato pa ga tajnica Meta obvesti, da mora do urednika, ki mu dodeli intervju z lastnikom najstarejšega traktorja v Sloveniji. Prvič mu zaupajo službeni avto in fotoaparat. Toda kaj, ko Jure še preden prispe do kmetije, zagleda stoletni traktor sredi polja, v blatu, lastnika pa vsega zaskrbljenega najde doma, saj so mu ukradli prav traktor, a ko lastnik in Jure pokličeta policiste ter se odpravita na polje, Juretu ukradejo še službeni avto, v katerem pa niso samo njegove reči… Stoletni traktor pa razpade na polovico sredi polja. A lastnik ga bo seveda dal popraviti, Jure pa je o njem tudi kar precej izvedel, le novico o kraji službenega avta se boji sporočiti naprej. V prtljažniku slednjega pa je bil sodelavčev računalnik, s katerim je bilo mogoče dostopati do večjega števila kriptovalute: Bitcoinov. Seveda sta kriminalca to ugotovila in želela iz Jureta izvabiti geslo oziroma vse potrebne podatke za dostop, ki pa ga ni imel niti njegov sodelavec Andrej, katerega last je bil prenosni računalnik. Na srečo s pomočjo Jureta in Andreja policisti kriminalca ujamejo, a sedaj radovednost možema ne da miru. Jure bi z denarjem lahko razvajal svojo Katjo, mogoče bi celo lahko šla na svoje, ko bo Katja zaključila s študijem. Andreja pa zanima, ali je njegov prijatelj, ki mu je računalnik podaril, res želel, da dobi tudi denar ali je nanj preprosto pozabil? V drugi lahkotni kriminalki gorenjskega avtorja Jureta Valjavca ne manjka zapletov z dodanim kančkom ljubezni in prijateljstva. Hudomušno, sarkastično, sodobno in zanimivo!

»Traktor je znamke Fordson, letnik 1921, lastnik je Anton Bordon. Vprašaj ga, kako in kdaj je traktor prišel k hiši, kako je prehajal iz roda v rod, kako je z vzdrževanjem, takšne stvari. Malce se pripravi, zapiši vprašanja, pobrskaj za podatki na spletu. Ja, pa fotoaparata ne pozabi vzeti s seboj, dal ti ga bo Leon, pri Meti pa boš dobil ključe avtomobila.” (str. 8)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Traktor.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 38
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja