Četrtkov klub za umore

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Jerca Kos
Ključne besede Domovi za starostnike, Starostniki, Umori, Upokojenci
Število strani

414

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Britanski televizijski voditelj, režiser, producent in komik Richard Osman je zamisel za svoj knjižni prvenec dobil ob obisku doma za starejše. Tam je, kot sam pravi, odkril veliko izjemnih ljudi z izjemnimi zgodbami. V romanu tako spoznamo štiri upokojence Elizabeth, Joyce, Ibrahima in Rona – zelo različne karakterje, ki pa jim je skupno nekaj prav posebnega. Jesen življenja preživljajo v naselju oskrbovanih stanovanj Sončni gaj, a časa si ne krajšajo z družabnimi igrami, vrtičkanjem ali izleti. Pod krinko Pogovori o japonski operi se zabavajo z reševanjem nerešenih umorov, ki so se zgodili že pred desetletji. Tokrat pa so postavljeni pred čisto nov izziv, saj se skoraj pred njihovimi očmi zgodi umor gradbinca Tonyja, ki je pomagal zgraditi njihovo naselje.
Prijatelji se zavzeto in z veliko mero humorja spopadejo z uganko, a na dan privrejo tudi druge, dolgo zakopane skrivnosti…
Zabavna kriminalka, začinjena z malo posebnim, britanskim humorjem, ki bo všeč vsem ljubiteljem napete detektivske zgodbe.

Četrtkov klub za umore sta ustanovili Elizabeth in Penny. Penny je bila dolgo inšpektorica pri kentski policiji, zato je s sabo prinašala dosjeje nerešenih umorov. V resnici jih ne bi smela imeti, a saj ni nihče vedel. Ko človek doseže določeno starost, lahko počne skoraj vse, kar se mu zljubi. Oštevajo ga samo zdravniki, sinovi in hčere.
str. 27

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Četrtkov klub za umore.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 128
Komentarji: 0
Število ocen: 9
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 2
Je prebralo: 21

Dela avtorja