Sezona umorov

Žanrkriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Ključne besede Detektivi, Korupcija, Umori, Zarote
Število strani

379

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Blake, skrivnostna pomoč FBI-ja, skupaj z agentko Bannerjevo, ambiciozno mamo samohranilko, išče morilca, ki seje strah med ljudmi po celi Ameriki. Na videz naključne žrtve so pravzaprav preračunljivo manipuliranje z javnostjo, pri čemer niti sam morilec ne ve, da je tudi on le del zarote v boju za oblast častihlepnih in brezvestnih politikov.
Pronicljivo napisana zgodba, ki nam kot deloma prvoosebna pripoved lovca na morilca dobesedno zleze pod kožo, ne ponuja pa predvidljivih odgovorov, temveč nas do konca drži v napetosti in se komaj na zadnjih straneh razplete v pravičniškem slogu.

“Lahko se pokažeš, partner. Ničesar ti ne bom storil.” Glas je pojasnil eno stvar. Nežen južnjaški naglas. Besedica ‘partner’ je nenadoma zvenela povsem naravno in natančno preučena. Res je bil Wardell. “Moram pa reči”, je nadaljeval, “da bi bil nadvse hvaležen, če bi najprej odvrgel orožje.”
Nisem se zmenil zanj, saj sem vedel, da lahko primitivnemu humorju zaupam prav toliko kot krokodiljim solzam. (str. 169)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sezona umorov.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 31
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1